COVID-19 Update nieuwe corona maatregelen

COVID-19 Werkgelegenheid. #samenttegencorona. De gezondheid van onze interne medewerkers, uitzendkrachten en van onze klanten is voor ons heel belangrijk. We doen ons best om iedereen zo veilig mogelijk te houden en tegelijkertijd ook om de continuïteit van onze samenleving te ondersteunen.

Het coronavirus is nog bij niemand van Europese arbeiders vastgesteld maar de mogelijkheid dat dit zou kunnen gebeuren houden wij in ons achterhoofd. Uit voorzorg zijn we extra voorzichtig

Corona bescherming voor werkgevers en anderen (bijvoorbeeld zelfstandigen, personen met een vrij beroep) die rechtstreeks of via onderaanneming een beroep doen op de diensten van werknemers of zelfstandigen. De regel is van toepassing op de sectoren bouw, schoonmaak, land- en tuinbouw en vleesverwerking. Geldt nog altijd.

Aanpassing van verouderde gegevens in BE-Alert

De oude databank uit de opstartfase van BE-Alert vervalt binnenkort. Kreeg jij een bericht van BE-Alert met de vraag om je opnieuw in te schrijven ?
Surf dan voor 31 januari naar www.be-alert.be om jouw gegevens te updaten. Breng je gegevens up-to-date!

Door die wijzigingen, bestaat er nu een verschil tussen de gegevens van wie tijdens de opstartfase inschreef, en van wie zich later inschreef.
Daarom stuurde Team BE-Alert in het najaar van 2020 een mail naar alle ingeschrevenen uit de opstartfase, met de vraag om zich opnieuw in te schrijven op www.be-alert.be  voor 31 januari 2021. Vanaf februari zal de oude databank van de opstartfase immers verdwijnen.
Kreeg je een bericht van BE-Alert met de vraag je opnieuw in te schrijven ?
Je kan een account aanmaken door te surfen naar www.be-alert.be  en te klikken op de grote blauwe knop “Schrijf je in op BE-Alert”. Nadat je jouw gegevens ingevoerd hebt, krijg je een e-mail met een bevestigingslink. Daarmee kan je de inschrijving voltooien. Je oude gegevens worden automatisch aangepast via deze iMeer informatie op https://www.be-alert.be/nl/gegevens

Nationale coördinatiehub voor logistieke steun in het kader van de COVID-19 crisisEind oktober 2020 heeft het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) gevraagd om de Nationale Logistieke Hub voor Discipline 4 (D4-NatLogHub) op te starten. Dat is een samenwerking tussen de Civiele Bescherming, Defensie en de Brandweernetwerken, ondersteund door het NCCN. De doelstelling van deze coördinatiestructuur vormt het versterken en het stroomlijnen van de nationale coördinatie van de diverse logistieke (niet-medische) behoeften in het kader van de COVID-19-crisis.Meer over Nationale coördinatiehub voor logistieke steun in het kader van de COVID-19 crisis

COVID-19: Overlegcomité geeft groen licht voor opening niet-essentiële winkels en verduidelijkt coronaregels KerstperiodeHet Overlegcomité heeft vandaag de epidemiologische situatie in ons land besproken. Ondanks de lichte verbetering van de gezondheidssituatie, bevindt ons land zich nog steeds op COVID-alarmniveau vier.Meer over COVID-19: Overlegcomité geeft groen licht voor opening niet-essentiële winkels en verduidelijkt coronaregels Kerstperiode

VOOR ONZE WERKNEMERS

De lijst moet je ter beschikking houden van de diensten die de verspreiding van het coronavirus tegengaan of die de naleving van de maatregelen controleren. De gegevens mogen enkel daarvoor worden gebruikt. Na veertien dagen moet je de lijst vernietigen.

Controleer vóór de aanvang van de werkzaamheden zeker ook of het (Passagier Lokalisatie Formulier) werd ingevuld. Is dat niet zo, dan moet dat gebeuren uiterlijk op het moment waarop de werkzaamheden in België starten.

Bij Europese Arbeiders volgen we strikt de regels en willen de coronacrisis blijven ondersteunen. Heeft hieromtrent nog vragen mag u ons altijd vrijblijvend contacteren, wij staan u graag te woord.
——————————

Bron: Https://crisiscentrum.be/  Het ministerieel besluit van 4 DECEMBER 2020

Gezonde groeten,

Lassers onderdeel van
Europese Arbeiders

Lees zeker ons interessant bericht over: Lasser al een eeuwigheid niet meer te vinden!